dissabte, 27 de gener del 2024

Un museu viu


Dijous passat el Museo Canario ha iniciat la temporada anual que sota el títol "Una noche en el Museo" organitza per a donar a conèixer al gran públic el funcionament del propi museu i de retruc el passat de l'arxipèlag, mitjançant activitats lúdiques, pedagògiques o participatives.

La primera d'aquestes activitats ("Un Museo vivo"), a la qual vaig assitir, va consistir en la presentació dels nous recursos tecnològics implantats a les sales d'exposició per enriquir l'experiència de la visita. Son les maquetes AR, unes innovacions especialment pensades per a un públic infantil i adolescent, tal com va apuntar la presentadora de la visita guiada. Explicat de manera molt pedestre, es tracta d'uns quadres situats en dues maquetes i al terra de cada sala on, a la manera d'uns codis QR, cal dirigir el dispositiu personal (mòbil o tauleta) perquè a la pantalla aparegui una escena relacionada amb la temàtica de la sala, sempre sobre formes de vida del període precolonial (habitatge, alimentació, eines...) en forma de realitat virtual. 

La visita guiada va derivar, inevitablement, en un recorregut per totes les sales més enllà de l'estricta presentació de la novetat informàtica, de manera que vam tenir l'oportunitat de contemplar novament la riquíssima col·lecció museística, incloses les mòmies i la sorprentent sala de les calaveres, sempre amb les explicacions de la presentadora. 

[Imatge: laprovincia.es/DLP]



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada